school_logo.jpg
prominent_logo.png
12
sep,
woensdag
77c5b8a9-c0df-4765-9457-0c780083f71b_thumb840.jpg

Wethouder en IVN Ede

IVN-afdeling Ede viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met een aantal activiteiten. Een daarvan is het planten van een vlinderstruik bij 30 basisscholen in de gemeente Ede. Deze vlinderstruiken worden door de schoolkinderen zelf geplant onder begeleiding van een schoolgids van IVN Ede.

Edese Post - Op woensdag 12 september was basisschool De Zuiderpoort aan de beurt. Hierbij was ook wethouder Willemien Vreugdenhil aanwezig. Aan haar werd eerst het Jubileumnummer van het blad van IVN Ede, de Groene Gids, aangeboden door voorzitter Hans Gonggrijp. Hij benadrukte dat natuureducatie aan schoolkinderen een van de speerpunten is van IVN Ede. Elk jaar worden hiermee ongeveer 2000 basisscholieren bereikt! In de Jubileumuitgave van De Groene Gids komt de rijke geschiedenis van 50 jaar IVN Ede naar voren, met daarbij aandacht voor de beleving van de natuur in en rond de gemeente Ede.
Hierna heeft de wethouder samen met enkele schoolkinderen van de leerlingenraad van De Zuiderpoort de vlinderstruik geplant. Ook werd een informatiebord geplaatst, waarop een vlinderzoekkaart is bevestigd. Zo kunnen de schoolkinderen meteen zien welke vlinder op de struik zit. Deze infopalen zijn gemaakt op Publieksboerderij de Proosdij.

Contactgegevens

Openbare basisschool De Zuiderpoort

Kerkweg 19

6717 EX Ede

0318-630345

directie.zuiderpoort@proominent.nl

Download onze app!

Wanneer u de app downloadt, blijft u makkelijk op de hoogte van het laatste nieuws en kunt u berichten van de leerkracht van uw kind ontvangen. 

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent